Šokantna božićna blasfemija (ništa im nije sveto)

Nezapamćena dešavanja na ulicama glavnog grada sjeveroistočnog dijela manjeg entiteta Bosne i Hercegovine. Vrelu atmosferu s ulica i izjave istaknutih predstavnika udruženja koji su se oglasili povodom proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika prenosimo u cjelosti.

Grupa građana predvođena “Java” i “C++” programerima organizovala je povorku prkosa kao kontramiting povodom javnog okupljanja i paradiranja vjerskih fanatika. Jedan od okupljenih programera seniora objasnio je svoje razloge. “Nemam ja protiv religije ništa, nek svako vjeruje u šta god hoće, ali u svoja četiri zida. Šta treba sutra dijete da mi vidi kako se ritualno okupljaju oko vatre kao pagani, idu u crkve da slušaju bradate muškarce u haljinama i svi srču iz iste kašike, pa da, ne daj bože, postane vijernik?!? Sve javne skupove sličnog karaktera treba zakonom zabraniti, a u sve crkve umjesto popova poslati psihologe i psihijatre kako bi liječili bolesni narod.”

Udruženje za zaštitu životne sredine “Ne lomite mi bagrenje 1389”  oštro je osudilo nekontrolisanu sječu hrastova i najavilo proteste pošumljavanja “U svakom dvorištu ispred čije kuće vidimo prislonjen badnjak, iskopaćemo rupu i posaditi sadnicu hrasta, dok će račun dostaviti svešteno lice prilikom osveštavanja vodice i simboličnog zalivanja mladice” , izjavio je predsednik ovog udruženja Pero Djetlić.

Predsjednica udruženja za borbu protiv tradicionalnih i izgradnju polno neutralnih toaleta, Đurađ Krajišnik, izjavila je da će zajedno sa feminističkim udruženjem “Napravi mi ćerku, u gender neutral toaletu” pokrenuti akciju protiv razdvajanja muškaraca i žena u crkvi na desnu i lijevu stranu noseći transparente sa stihovima splitske klape Dječaci:
situacija za stolom još je uvik ista
na svetoj stolici za sestru nema mista
YOUNG SISTAA

Protiv proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika pobunio se i podpredsednik udruženje gluvonijemih poznat i kao prošlogodišnji polufinalista Zvezda Granda žaleći se na buku i detonaciju koju vjernici stvaraju ispaljivanjem topovskih udara, tromblona, raketa, zolja, atomskih i ručnih bombi, a sve kako bi bili u dosluhu sa krilaticom čuvenog pozdrava: MIR Bože, Hristos se rodi!

Udruženje za zaštitu srpskih biznismena “Miloš Obrenović knez, ne plaćamo porez” doniralo je nove zlatne toalet šolje parohijskim domovima za zdravlje i dug život svojih robova i bolest i kratak život autobusnih prevoznika koji im robove odvoze u zapadne zemlje. Sin predsednika ovog udruženja dao je kratku izjavu za medije tim povodom “Svim pravoslavnim vjernicima privatnih robovlasnika koji su imali sreću da na današnji dan rade njihove kolege a ne oni, želim srećan i blagosloven Božić i da u godini u kojoj slijedi uz Božiju pomoć, što više prekovremenih neplaćenih sati i što manje dana godišnjeg odmora, svi zajedno i složno, odvajajući od njihovih radničkih usta, napunimo naše gazdinske džepove parama, noseve kokainom, grudne koševe i dupeta naših ljubavnica implantima, a našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je vjekovima čuvar jedinstva i sloge, nas bogatih, i njih siromašnih, znaćemo da se odužimo, prilogom zlatnih bidea. Dogodine u Brizbejnu!”

Lanac kladionica BEToven koje su se istakle kao jedna od najprofitablinijih kompanija koja sa velikim uspjehom posluje u svim zemljama Balkana, pokazala je društvenu odgovonost i svijest jer je u duhu božićnog darovanja, obradovala svoje najvjernije igrače. Podijeljeno je 100 česnica u kojima se nalazi po 100 besplatnih spinova koji se mogu iskoristiti na elektronskom ruletu. “Naš cilj je da svi igrači, bez obzira na pol i godine, i oni punoljetni i oni maloljetni koji se klade preko naloga starijih poznanika, osjete da mi kao kompanija mislimo i brinemo o njima, i njihovim potrebama i da su im vrata naših filijala uvijek širom otvorene kako bi i tokom prazničkih dana imali priliku da prokockaju i to malo sirotinje što su stekli i unište svoje živote. Mir Bože, Hristos se rodi“, poručuje Sreten Ćićo Srećković, direktor za odnose s javnošću ove kompanije.


Naš reporter zatekao je prazničnu atmosferu i u prostorijama “Zelenaša Srpske” koji su svim svojim dužnicima poručili da će dalje potražnje i dugove utjerivati tek od osmog januara te da svi ljudi, čak i oni najzaduženiji, zaslužuju da sedmog januara proslave u miru i veselju. “Ja u svoje ime, a i u ime udruženja koje predstavljam imam samo da predložim reformu molitve Oče naš jer dio koji se tiče opraštanja dugova dužnicima našim negativno utiče na psihičko zdravlje mojih kolega vjernika jer se direktno kosi s principima našeg biznisa. Bog vas sve blagoslovio i srećan Božić”, poručuje Gordan Gogi Utoka.

Njegovo preosvještenstvo patrijarh srpski Porfirije poželio je svim pravoslavnim vjernicima srećan Božić uz želju da se svi molimo za mir u svijetu, dok se na brojne kritike i žalbe samo kratko osvrnuo rekavši da ga iskreno boli kurac.

Iz ostalih vijesti izdvajamo da su medinicinski tehničari dežurne službe gradske bolnice Sveti vračevi priključili infuziju Baji Malom Krindži koji u studiju BN televizije već 26. sat neprekidno izvodi numeru Božić je. Nikola Jokić 146 poena, 2 hiljade skovova i 11 asistencija. Bogdanović solidan.

The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Sembersko dijete, bečki student, spas iz ralja kapitalizma pronalazi u utješnoj zabludi da poziv pisca kojem teži nije prevaziđen. Stil gonzo novinarstva nalazi se na granici novinarstva i književnosti, stvarnosti i fikcije, u kojem novinar uključuje sebe u događaje i tako postaje glavni junak priče.

Latest posts by Danijel Neskovic (see all)

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Sembersko dijete, bečki student, spas iz ralja kapitalizma pronalazi u utješnoj zabludi da poziv pisca kojem teži nije prevaziđen. Stil gonzo novinarstva nalazi se na granici novinarstva i književnosti, stvarnosti i fikcije, u kojem novinar uključuje sebe u događaje i tako postaje glavni junak priče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *