Simpatizeri Zvezde: Žalosno je da se u godini u kojoj smo potrošili 51 milion tresemo od ovakvih ekipa

Na zvaničnoj fejsbuk stranici Simpatizera Crvene zvezde objavljeno je saopštenje u kojem su se osvrnuli na prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve, prvaka Litvanije (0:0). Simpatizeri Zvezde se svojim kritičkim osvrtom na voljeni klub bore za njegovo napredovanje. Njihove objave određeni dio zvezdaške javnosti u potpunosti podržava dok pak drugi osuđuje. Svakako preporučujemo da ih zapratite a to možete uraditi klikom na ovo dugme.
Prenosimo njihovu objavu u cjelosti.

U sezonu novu smo krenuli… sa starim boljkama i nikad slabijom energijom oko kluba verovatno prouzrokovanom očajnom polusezonom koja nije poslužila da se pripremimo za najbitniji deo sezone a to su ove kvalifikacije.Ipak, imajući u vidu taj užas imali smo i pristojnih prvih dvadesetak minuta utakmice. Orjentisanost ka napred koja je bila sputana nedostatkom kvaliteta u nekim linijama i nedostatkom uigranosti u udarnoj trojci u veznom redu. Ovde se može objasniti ključni segment naših problema u igri. Milojević nije odustao od svoje formacije 4-2-3-1 ali je izabrao potpuno pogrešan izbor igrača za takav profil. Ključno je sto ne igramo sa klasičnim krilima, tipa Radonjica, koji mogu okrenuti ka golu jedan na jedan probijati i praviti višak, nego sa znalcima ali lažnim krilima (Benom, Ivanićem i Marinom) koji mogu to igrati ali uz obilnu pomoć bekova i svih u vezi. Dakle koncept Barse (znamo da je glupo poredjenje). Svi moraju raditi i kretati se smisleno za takav vid igre. Ovo se ne može podržati iz prostog razloga sto imamo mnogo ograničenja. Prvi pas iz odbrane mora biti mekan, tačan i precizan (poput Degenekovog) a ta ista mora igrati kao sat daleko od gola i nuditi se u napadanju bunkera i pomoći lažnim krilima. To naravno nije moguće jer imamo spore tornjeve na halfovima i neupotrebljive bekove koji se nekad i ponude napred ali bez konkretnog učinka poput Rodića ili katastrofe u vidu Gobeljića. Opet, kad se ne ponude imamo još goru situaciju kao u drugom poluvremenu.
Naravno kad uz to dodamo Jovičića vidi se koliko je taj protok lopte iz poslednje linije slabiji nego dok su to radili Degenek i Krstičić.Znači ista formacija kao početkom prošlogodišnjih kvalifikacija a totalno drugi koncept igrača. Nismo optimisti po tom pitanju kako će se razvijati u bliskoj budućnosti. Jednostavno, taj koncept podrazumeva znanje i odgovarajuće profile igraca u svim linijama. No sve se to znalo i ranije i nije želeo da vidi samo ko nije hteo. Jasno je bilo i ranije da je odbrana katastrofalno spora i da je pitanje trenutka i kvaliteta pri završnom pasu protivnika kad ćemo biti uništeni. Ostaje nada da će Gajić zauzeti mesto uz desnu aut liniju uz Rodića koji će ući u kakvu takvu formu i bar taj deo rešiti. Nerešivo je pitanje brzog i mobilnog štopera nažalost i to će biti veliki problem. Neverovatno je da mi koji trebamo napadati imamo javor štopere od 2 metra koji trebaju konstantno glavom izbacivati lopte iz 16. U vezi očekujemo iskorak u zameni Kanjas-Jovičić ali ostaje žal za Ebisiliom koji je sklonjen iako je bolja opcija od mnogih u vezi. Posebno bi u ovakvim utakmicama značili njegovi šutevi sa distance jer niko od postojećih igrača nema taj kapacitet. Napadače ne treba kriviti iz prostog razloga što na bunker od 5 u zadnjoj igramo sa jednim a bez prave promoci bekova, tako da se sve svodi na individualno rešenje Marina da gurne iza poslednje linije odbrane.U principu, ovakav vid igre sa lažnim krilima koji znaju ali nikad to nisu igrali zahteva mnogo uigranosti i smislenosti po svim linijama. Dobiće se nešto pojačanjima ali se mora imati opcija i za dva špica. Problem je tu da kad mi padamo u igri i kad treba drugi zbog nepovoljnog rezultata, odbrana pojačana Jovičićem izgleda katastrofalno. A ako se ostave da ne prelaze centar onda ovi napred ne mogu ništa sami uraditi.
Videcemo… nemamo vremena. Ostaje da se uzdamo u sreću jer smo znali odavno da moramo imati koncept koji će biti ofanzivan bar protiv ovakvih ekipa a ne sa par šansi tokom utakmice. U situacijama kad se ne da gol u gostima a bez jasnog ofanzivnog arsenala, vrlo lako nam se može desiti neki fudbalski Nolan Smit. Žalosno je posle 51 milion evra potrošenih u godini dana da se tresemo u ovakvom trenutku a da Helsinki izgleda trenutno kao nepremostiva prepreka.

Izvor: Facebook/Simpatizeri

Pregled utakmice
Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Latest posts by Danijel Neskovic (see all)

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite