Profesor zbog karikature priveden u policiju

Slavoljub Blagojević, nastavnik u penziji i karikaturista, priveden je na završnom skupu pokazne manifestacije “Srbija 2019” u Nišu. Na manifestaciji na kojoj su prisustvovali predsednik Srbije, ministri i strani gosti, Blagojević je svoje nezadovoljstvo iskazao karikaturom koju je postavio na šipku na kojoj je prethodno nosio zastavu. Pošto je podigao transparent, petorica policijskih službenika su ga odvukla sa ceremonije.
Policija u Nišu još uvijek nije saopštila zbog kog razloga je Slavoljub priveden.

Foto: N1/ScreenshotSlavoljub je decenijama prenosio znanje osnovcima o umjetnosti, a bio je i hroničar društveno-političkih zbivanja u Nišu. Njegove karikature su izlazile u lokalnom dnevnom listu.

“Došao sam ispred Robne kuće Beograd gde je bilo nekih stotinak ljudi. Poneo sam srpsku zastavu, jer sam patriota. Nosio sam je na štapu. Kad je počeo da govori ministar policije Nebojša Stefanović, zastavu sam ostavio i uzeo sam karikaturu, koja je bila sklopljena. Otvorio sam je i stavio na štap”, kaže Slavoljub.

Kada se popeo na žardinjeru da bi bio vidljiv, petorica policajaca su ga munjevito spustila na trotoar.

“Karikaturu su pocepali na pola, jedan mi je savio ruku na leđa i tako me je vodio preko celog trga”, kaže Blagojević.

“Sećam se da je naš predsednik pre desetak dana rekao da želi kontakt sa narodom bez ograde, I ja, ohrabren time da želi da čuje narod, da nema ograde, ja dođem… Ali opet nisam prešao tu neku zamišljenu liniju, mada je u stvari tu bila jedna traka, umesto ograde”, navodi.

Policija se još uvijek nije oglasila zbog čega je Slavoljub preživio tortutu i koje je on to propise i zakone prekršio da bi na takav način bio osramoćen i ponižen.Izvor: N1

Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite