Poznat prvi dobitnik nagrade Milan Mladenović

Izvor: N1

Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obeležila na najbolji mogući način, navedeno je u saopštenju Zadužbine.

Istaknuto je da nagrada nalazi svoj smisao u pravovremenom prepoznavanju talenta i ohrabrivanju vrednih autora i izvođača u njihovim naporima da istinskoj kreaciji pridaju važnost kakvu ona zaslužuje.

Svrha Nagrade je, kako se dodaje, da ih podrži u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.

Bend Artan Lili dobitnik je nagrade Zadužbine Milana Mladenovića za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, saopšteno je iz te organizacije.Pesmi D.E.P.R.A beogradskog sastava Artan Lili, dodeljena je nagrada Zadužbine Milana Mladenovića zbog toga što je, po oceni žirija, zadovoljila sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim.

“To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od preko 120 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje”, navedeno je u obrazloženju žirija.

Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite