Posle 5 sati borbe Đoković osvojio Vimbldon

Kakav meč. Istorijsko finale. Đoković je izašao kao pobjednik!

Posle 5 sati uzbudljive igre u kojoj je Đoković spasio 2 meč lopte, izašao je kao pobjednik meča protiv Federera. Viđeno je jedno od najzanimljivijih finala u istoriji. Finale u kome je Novak 3 seta dobio na taj-brejk.
U prvom setu u kome je mučio muku sa servisom, odluka je pala nakon taj-brejka u njegovu korist koga je Novak dobio 7:5. Federer je drugi set dobio za 26 minuta rezultatom 6:1. Treći set se ponovo igrao u taj-brejku koji je Đoković ponovo dobio sa 7:4. Četvrti set, rezultatom 4:6 Federer je finale uveo u peti, istorijski set.


Peti istorijski set, prije svega zbog toga što se od ove sezone Vimbldon igra po novim pravilima u kome je u petom setu uvedem taj-brejk koji prije nije postojao. Taj brejk se igra u slučaju da rezultat u gemovima bude 12:12. I to se i desilo. Set od više od 2 sata u kom je Federer imao brejk prednosti.


Na kraju, Đoković je i treći put slavio u taj-brejku sa 7:3 uprkos brojnoj publici koja je očigledno bila na strani Švajcarca. Istorija je ispisana. Đoković je osvojio peti Vimbldon i sve je bliži Federeru koji ima 8 titula koje ga čine najtrofejnijem teniserom Vimbldona ikada.Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Latest posts by Danijel Neskovic (see all)

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite