Ponižavajuća cenzura u uživo programu RTS-a i Pinka

Prilog o bogradskim bazenima Milan Gale Muškatirović pretvorio se u nezapamćenu cenzuru uživo. Ove scene su još jednom pokazale pravo lice vlasti u Srbiji, njihovih režimskih medija i pravom stanju o slobodi govora. Ova užasavajuća situacija je iznjedrila novog heroja. Uroš Marković je doživio brutalnu cenzuru, prvo na jutarnjem programu Pinka, zatim i na javnom državnom servisu.

Kada je počeo da priča o problemu bazena i namjeri zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da “otme” bazene, voditeljka ga je prekinula riječima “Ne, ne, nećemo o tome pričati, nego nam recite, kako bazen funkcioniše?”

Ako vas ovo nije dovoljno izrevoltiralo, vrhunac ludila se dešava na televiziji koju finansiraju građani Srbije. Novinari RTS-a zaboravljaju da pretplatu plaćaju svi građani, a ne samo članovi SNS-a. Vaše pravo da znate sve, što žele da znate. Čim je voditeljka RTS-a čula ime Gorana Vesića, prekinula je Uroša riječima “Jao, pa nemojte to da pričate”.

Dokle ćemo da pričamo o ležaljkama, Suncu i toploj vodi, dok se kriminalci igraju našim životima, ne dajući nam pravo ni da pričamo o tome. Dokle ćete da trpite svakodnevno ponižavanje, gdje je granica vašeg dostojanstva?

Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite