Na jedan klik od radio stanice iz Fidžija

Vremena kada su radio prijemnici bili glavni nosači zvuka, davno su prošla. Slušali smo priče o dvije, tri radio stanice, o dva, tri televizijska programa i jednom televizoru u selu. S ove vremenske distance sve to djeluje kao neka loša komedija.

Dvadesetprvi vijek nam nije donio leteće automobile, još, ali šansu da slušamo bilo koji radio na svijetu – jeste. Sajt Radio Garden nudi mogućnost da u bilo kom trenutku slušate više od 17 000 radio stanica širom svijeta.

Ukoliko ne posjedujete računar ili lap top, tu je istoimena aplikacija koju možete preuzeti na Play Stor-u ukoliko koristite Android ili Apps Stor-u ukoliko ste korisnik IOS-a.

Radio Garten, vizuelno izgleda kao Google Earth. Strelicu miša možete dovesti na bilo koju tačku na planeti i slušati radio tog mjesta, ukoliko on postoji, naravno. Zelenim tačkama su obojene geografske lokacije ponuđenih radio stanica.

Ponuđene su opcije čuvanja omiljenih stanica, pretraga po imenu ili lokaciji. Putem Radio Gardena stičete priliku da uporedite kulturološke razlike i sličnosti u gotovo svim državama svijeta. Možda vas iznenadi sličnost između narodne muzike arapskih i naših zemalja ili Kardi Bi kako repuje o svojoj striptiz karijeri ni manje ni više nego na jerusalimskom radiju. Možda se zainteresujete i za dnevna dešavanja na Fidžiju slušajući podnevne vijesti u 14:00 sati, da bi nadoknadili razliku od 2 sata naše i njihove vremenske zone. U svakom slučaju, korištenjem aplikacije osjećate se kao još potpuniji stanovnik ove planete koja je svakim novim izumom sve manja i dostižnija.screenshoot
Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite