Da li znate da vaš snimak ide uživo na Jutjubu dok ovo čitate?

Ako ste se uspaničili nakon čitanja ovog klikbejt naslova, ne brinite, ne snimaju samo vas, sve nas snimaju. Tačnije rečeno, ne sve nas, nego bukvalno sve.

Ne uzbuđujte se ni ako niste počešljani, u staroj ste majici, goli ste u kući ili još gore, niste u kući a goli ste. Istina je da vas snimaju, ali s baš velike udaljenosti, tačnije 405 km udaljenosti, tj. iz svemira.Riječ je o projektu Međunarodne svemirske stanice tj. laboratorije u svemiru. Uživo 24 sata radi se prenos Zemlje iz svemirske stanice. Astronauti žive i rade tamo, kružeći oko Zemlje na udaljenosti od 405 km, putujući brzinom od 17 000 km/h. Jedan pun put oko Zemlje traje 92 minuta, 45 minuta dana i 45 minuta noći. Posada u kojoj se nalaze astronauti iz Amerike, Rusije, Japana, Kanade i pojedinih evropskih zemalja gleda zalazak Zemlje 16 puta dnevno.

To je Međunarodna svemirska stanica: laboratorija u svemiru. Astronauti žive i rade tamo, kružeći oko Zemlje na 250 milja (405 km), putujući brzinom od 17.000 km / h. Jedan pun put oko Zemlje traje 92 minuta, 45 minuta dana i 45 noći. Posada gleda 16 zalazaka sunca dnevno!

Ukoliko sumnjate u oblik planete, imate želju nadgledati našu planetu, ili možda vjerujete da ćete se ipak pronaći na snimku (vjerujte, nećete), posjetite kanal SpaceVideos na Jutjubu. Postoji i mogućnost dopisivanja za vrijeme gledanja. Možda nađete i srodnu dušu dok budete gledali jedan od 16 zalazaka dnevno.

Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Latest posts by Danijel Neskovic (see all)

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Ja bih želio da razgovaramo o nauci, umjetnosti, kulturi, ljepoti i o revoluciji. Da, tako je, razgovarajmo malo o revoluciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite