Apsurdistan bez kraja! Nova funkcija Siniše Malog

Siniša Mali, bivši gradonačelnik Beograda, koji je sklonjen zbog afera vezanih za brojna nezakonita poslovanja u koje je bio umješan, među kojima je i pranje novca, imenovan za predsednika Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.


U vrijeme kad je pomenuti obavljao funkciju gradonačelnika Beograda, Agencija za borbu protiv korupcije i Uprava za sprečavanje pranja novca ukazale su na više problematičnih novčanica transakcija Siniše Malog. Nakon kontrole imovine Siniše Malog Agencija je sastavila izvještaj koji je poslala na provjeru tužilaštvu u kojoj su naveli da su bugarski organi otkrili da je veliki broj transakcija u vezi sa kupovinom 24 stana vredna oko pet miliona evra sumnjiv “jer se radi o gotovinskim uplatama ili bezgotovinskim prilivima… u velikim iznosim, u kratkom vremenskom periodu i bez jasne logike.” Ove stanove Mali je kupio kao direktor dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva.
Uprava je još otkrila da je Mali kontrolisao 45 bankovnih računa kao i da mu je otac poklonio firmu koju je on nakon deset dana prodao svojoj ofšor firmi za više od pola miliona evra.

Njegova bivša suspruga u intervju za KRIK priznala je da je lažirala izvještaj o imovini tako što je rekla da je 95. 000 evra nepoznatog porijekla naslijedila od oca. Takođe je ispričala da joj se bivši suprug pohvalio da je organizovao bespravno rušenje u beogradskom kvartu Savamala.Dok je radio u Agenciji za privatizaciju, Mali je pomogao ocu Borislavu i porodičnom prijatelju Vladimiru Deliću da privatizuju proizvođača vagona Bratstvo. Krik je otkrio i da je porodica Mali 2005. godine ilegalno prisvojila 10 hektara državne zemlje kod Vršca koja nije vraćena državi do dana današnjeg.

Protiv Malog se ipak, uprkos svemu ne vodi ni jedna istraga, jer je Više tužilaštvo saopštilo da ne postoje dokazi.

Sve te afere su bile dovoljne samo da se privremenu skloni od očiju javnosti. Pošto je sklonjen sa pozicije gradonačelnika, premijerka Ana Brnabić postavila ga je prošle godine za ministra finansija. Da dokažu da je Srbija apsolutno izgubila svaki kompas pobrinula se Vlada koja ga je prošlog četvrtka imenovala za predsednika Koordinacionog tijela za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.Izvor: KRIK.rs

Please follow and like us:
error
The following two tabs change content below.

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Facebook Comments

Danijel Neskovic

Svi ljudi, protagonisti su mog romana. Sve što se događa, njegova je fabula. Uključujući i ovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Podijelite članak ili nas zapratite