Zdrav doručak – zdrav život

Kako izgleda vaš početak dana? Da li je to kafa, voće, slatkiši ili doručak?
Doručak je najvažniji obrok i predlažemo vam da  posebnu pažnju obratite na njega.
Budite se i ulazite u dnevnu sobu a rodirelji sjede ispred tv-a, razgovaraju i piju kafu. Izbijte tu sliku iz vaših glava, neka vaša djeca imaju drugačije uspomene na jutra iz djetinjstva. Neka njihovo sjećanje izgleda ovako budim se i silazim u dnevnu a tamo mama i tata doručkuju nad kuhinjskim stolom. Na stolu su med, čaj, mlijeko, džem, kuvana jaja, i voćna salata. 
Evo vam par savjeta kako da pripremite doručak.

  1. Napravite čaj čim se probudite i taman dok operete zube i obučete se, čaj će se ohladiti i biti spreman za konzumiranje.
  2. Neka uvijek u vašem frižideru imate med, margarin, džem. Uz par kriški hljeba za par minuta uvijek možete pripremiti lijep doručak.
  3. Za one koji vole nešto obilniji doručak poželjno je da imate jaja u frižideru ili viršle ili kobasicu. Sve to može činiti jako lijep doručak.
  4. Neka uvijek u svom domu imate banane, jabuke, kruške, mandarine ili neko drugo slično voće. Voće može zamijeniti neku od gore navedenih namirnica i obezbjediti vam dovoljno zdrav obrok.

Poseban predlog vam predlažemo da upotrijebite jabuke, banane i kruške. Banane isječete u kolutiće kao i jabuke i kruške i servirate ih u tanjir. Tako možete da miješate nekoliko različitih ukusa i da se zabavite jedući zdrav doručak. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *